Menu Sluiten

Stedelijke Cantatedienst

Stedelijke Cantatedienst

door
549 549 people viewed this event.

Vast onderdeel van het Schnitgerfestival is de stedelijke cantatedienst op de zondagochtend. Onder leiding van Jelte Hulzebos brengen de zangers en instrumentalisten van het Cantate Consort tijdens deze dienst verschillende psalmen en motetten van Michael Praetorius, wiens 400e sterfjaar in 2021 herdacht wordt. Met Sietze de Vries op het Martiniorgel.

Aanvullende informatie

Toegang -

Verdere informatie

 ‘Michael Praetorius: Psalmen en Motetten’

In de cantatedienst die in het kader van de achtste editie van het Schnitgerfestival wordt gehouden staat de componist Michael Praetorius (1571-1621) centraal. Hij wordt beschouwd als een van de eerste belangrijke componisten en grondlegger van de Lutherse kerkmuziektraditie. Het Cantate Consort pakt het groots aan, met een uitvoering van het Kyrie en Gloria in een Duitstalige versie voor drie koren, acht solisten en een instrumentaal ensemble bestaande uit zink, trombones, viool, blokfluit, gamba, violone, orgel, klavecimbel en regaal. Daarnaast worden er drie Psalmen uitgevoerd uit verschillende bundels met werken van Praetorius.

De uitvoerenden zijn:

Cantate Consort o.l.v. Jelte Hulzebos
Sonus Vita o.l.v. Anjo de Haan
Agricola Consort o.l.v. Jaap de Kok
Sietze de Vries op het Martiniorgel.

Tevens met een achttal solisten en een instrumentaal ensemble bestaande uit zink, trombones, viool, blokfluit, gamba, violone, orgel, klavecimbel en regaal.

De algehele leiding is in handen van Jelte Hulzebos.

De toegang is gratis en het is voorlopig nog niet mogelijk (en niet nodig) om u vooraf aan te melden. Het is wel verstandig om deze website te blijven checken voor de actuele (corona)regels.  

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link:

 

Datum en tijd

17-10-2021 om 10:00
 

Categorie

Deel dit bericht

X Sluiten