Menu Sluiten

Pracht en praal van de Italiaanse meerkorigheid

Pracht en praal van de Italiaanse meerkorigheid

door
1676 1676 people viewed this event.

Een heerlijke verrassing van het Luthers Bach Ensemble, dat samen met het Ensemble Copper & Zink op geheel eigen wijze invulling geeft aan het thema Grootse Meerstemmigheid.

 

Voor alle evenementen geldt dat de organisatie zich zal houden aan de actuele coronamaatregelen. Dat betekent voor nu dat we zullen werken met het coronatoegangsbewijs. Klik voor de voorwaarden op deze link naar de website van de rijksoverheid.

Aanvullende informatie

Toegang - € (standaard) 25.00

Verdere informatie

Het Luthers Bach Ensemble – het bekende internationale, in Groningen residerende barokgezelschap – heeft voor dit Schnitgerfestival een speciaal programma samengesteld waarin het een geheel eigen draai geeft aan het thema Grootse Meerstemmigheid. In Pracht en praal van de Italiaanse meerkorigheid komt het publiek ogen en oren te kort: in een combinatie met orgel, continuo, twee solisten en het Ensemble Copper & Zink, speelt het gezelschap verspreid over de hele ruimte van de Aa-kerk werken van o.a. Gabrieli, Monteverdi, Praetorius en Sweelinck. 
Een grote rol is weggelegd voor het splinternieuwe Castello orgel, een verplaatsbaar orgel in middentoonstemming naar 17e-eeuws voorbeeld.

Uitvoerenden:
Kristen Witmer, sopraan;
Jasper Dijkstra, tenor;
Ensemble Copper & Zink;
Luthers Bach Ensemble.

Het geheel staat onder de artistieke leiding van Tymen Jan Bronda.

Door de situatie rond corona is dit een uitvoering ZONDER het koor van het Luthers Bach Ensemble.

LET OP!
Dit concert vindt op hetzelfde tijdstip plaats als de voorstelling Tango! Piazzolla.  

 

Datum en tijd

15-10-2021 om 20:00 to
22:00
 

Categorie

Deel dit bericht

X Sluiten