Door de huidige corona crisis in Nederland is onzeker of concerten doorgaan zoals gepland. Sommige gaan zeker niet door op de aangekondigde datum, omdat in ieder geval tot 1 juni grote evenementen niet doorgaan. Sommige zullen wellicht worden verschoven naar later in het jaar. Dringend advies: houd u op de hoogte van de maatregelen en adviezen van de regering in dezen.

Organisatoren zullen ook proberen zoveel mogelijk hun informatie te updaten.

U kunt met dit formulier een concert toevoegen. Pas na accordatie zal deze zichtbaar zijn in de agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Stephan van de Wijgert

20 juli om 20:00

Stephan van de Wijgert

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Preludium en fuga in G, BWV 541

Georg Böhm (1660-1733)
Partita über die Arie ‘Jesu du bist allzu schöne’

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Fantasie in d moll, KV 397

Felix Mendelssohn (1809-1847)
Sonate 3 in A
1. Con moto maestoso
2. Andante tranquillo

César Franck (1822-1920)
Pastorale

Camille Saint-Saëns (1835-1921)
Prélude et Fugue Op. 99 nr.2


Stephan van de Wijgert studeerde orgel aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. In 1998 deed hij het examen Docerend Musicus en in 2001 behaalde hij het Tweede fase diploma. Zijn orgeldocenten vanaf 1987 waren Véronique van den Engh, Jan Raas, Reitze Smits en Jan Welmers. Hij volgde verscheidene masterclasses en was prijswinnaar op het Sweelinck-concours in 2007.
Vanaf 2008 is hij als organist verbonden aan de kerk De Duif gelegen aan de Prinsengracht te Amsterdam. In opdracht van Stadsherstel Amsterdam, eigenaar van De Duif, werd het Smits-orgel uit 1862/1880 geheel gerestaureerd. Stephan van de Wijgert werd vervolgens aangesteld als vaste organist met als voornaamste taken: het organiseren van bespelingen bij verscheidene evenementen, in het bijzonder de serie “Zondagmiddag-Orgelconcerten in de Duif” die jaarlijks zo’n 25 concerten omvat.
Stephan van de Wijgert is tevens artistiek leider van de Berne Abdijconcerten een orgelserie met een eerbiedwaardige reputatie in het zuiden van het land. In deze Norbertijner abdij in Heeswijk-Dinther (NB) worden sinds 1952 orgelconcerten georganiseerd. De abdij is in het bezit van twee bijzondere instrumenten: een instrument van de orgelbouwer Adema en een Reil-orgel.
Stephan geeft jaarlijks vele concerten in binnen- en buitenland. Zo speelde hij recent concerten in de Grote of St. Bavo-Kerk en de kathedrale basiliek Sint Bavo in Haarlem, in de Grote of Martinikerk in Doesburg en in de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch. Hij speelde vorig jaar concerten op Internationale orgelfestivals in Duitsland (Besigheim en Altenberger Dom), Zwitserland (Heilige Geist Kirche in Bern en in Bellelay), Polen (Krakau, Krosno) Italië (Venetië, San Trovaso) Spanje (Mundaka Internationaal Orgelfestival).
Stephan is verder werkzaam als koordirigent en docent.
https://www.berneabdijconcerten.nl/
http://www.orgelconcertendeduif.nl/

Meer informatie: www.peterwesterbrink.nl


Entree € 10,- (studenten € 8,- en onder de 17 jaar € 5,- tot 12 jaar gratis)

Vanwege veiligheidsmaatregelen ten gevolge van het Covid-19-virus maximaal 100 personen toelaatbaar

RESERVEREN VERPLICHT

Bestel hier uw tickets

Gegevens

Datum:
20 juli
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
Groningen, 9711 JB
+ Google Maps