Door de huidige corona crisis in Nederland is onzeker of concerten doorgaan zoals gepland. Sommige gaan zeker niet door op de aangekondigde datum, omdat in ieder geval tot 1 juni grote evenementen niet doorgaan. Sommige zullen wellicht worden verschoven naar later in het jaar. Dringend advies: houd u op de hoogte van de maatregelen en adviezen van de regering in dezen.

Organisatoren zullen ook proberen zoveel mogelijk hun informatie te updaten.

U kunt met dit formulier een concert toevoegen. Pas na accordatie zal deze zichtbaar zijn in de agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SGO Orgelconcours 2019

12 oktober 2019 om 09:00

Voor de 32e keer organiseert Stichting Groningen Orgelland het SGO Orgelconcours, bedoeld voor amateurs en orgelstudenten.

Voor iedereen die zich wil opgeven voor het SGO Concours: er zijn drie categorieën. In elke categorie worden maximaal twintig kandidaten toegelaten. Iedere deelnemer brengt maximaal tien minuten orgelliteratuur ten gehore. In de voorrondes worden per categorie drie finalekandidaten aangewezen en één winnaar van de categorieprijs.

Vanaf 19:30 uur spelen de negen finalisten allen nog eens hun programma in de Martinikerk. De voltallige jury onder leiding van de voorzitter van de jury Theo Jellema bepalen dan wie zich de nummer één, twee en drie mogen noemen van dit prestigieuze jubileumconcours.

De kandidaten krijgen in de week van het concours anderhalf uur de tijd om te oefenen op het orgel van hun categorie. De finalisten krijgen op zaterdag 12 oktober vanaf 15:30 uur ieder een half uur de tijd om het Martiniorgel te verkennen.

Entree
Dagkaart voor alle vier de kerken € 10,00
Entree voor 1 kerk € 7,50
Vrije toegang tot 16 jaar en per kandidaat 1 registrant.
U kunt via onderstaande linken tickets per locatie, of voor alle vier de kerken bestellen.
de Martinikerk
de Lutherse kerk
de Der Aa-kerk
de Nieuwe Kerk
4 kerken (dagkaart)

Meer informatie: www.orgelzomer.nl

Gegevens

Datum:
12 oktober 2019
Tijd:
09:00
Evenement Categorieën:
, , ,
Website:
www.orgelzomer.nl