Door de huidige corona crisis in Nederland is onzeker of concerten doorgaan zoals gepland. Sommige gaan zeker niet door op de aangekondigde datum, omdat in ieder geval tot 1 juni grote evenementen niet doorgaan. Sommige zullen wellicht worden verschoven naar later in het jaar. Dringend advies: houd u op de hoogte van de maatregelen en adviezen van de regering in dezen.

Organisatoren zullen ook proberen zoveel mogelijk hun informatie te updaten.

U kunt met dit formulier een concert toevoegen. Pas na accordatie zal deze zichtbaar zijn in de agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orgelconcert op het Arp Schnitgerorgel in Noordbroek

6 oktober 2019 om 15:30

Orgelconcert op het Arp Schnitgerorgel in Noordbroek i.h.k.v. 300 jaar Schnitger

Dit concert wordt verzorgd door Leonore Lub, organist van de kerk.

Leonore Lub studeerde orgel en piano aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. In 1988 ontving zij het diploma Docerend Musicus als leerling van Wim van Beek. Zij vervolgde haar orgelstudie aan het Conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema en behaalde in 1991 het diploma Uitvoerend Musicus. Leonore Lub is  organiste van het Arp Schnitger-orgel te Noordbroek.

Piano studeerde zij bij Gerben Makkes van der Deijl in Groningen en Nelleke Geesink in Zwolle. Als docente piano en orgel is zij verbonden aan de muziekscholen te Hoogezand-Sappemeer, Groningen en Veendam.

In 1999 verscheen van Leonore Lub een cd van een live-concert op het orgel van de Der Aa-kerk te Groningen met werken van Jehan Alain en Jan Welmers.Op de in 2003 verschenen dubbel-cd ‘Arp Schnitger in Nederland’ bespeelt zij de orgels in Noordbroek, Nieuw-Scheemda en de Der Aa-kerk. In hetzelfde jaar kwam ook haar solo-CD van het orgel in Noordbroek uit. In 2005 verscheen een dubbel-cd met het complete orgelwerk van Jehan Alain, opgenomen met haar collega Erwin Wiersinga. In 2011 verscheen de cd ‘Veni Redemptor Gentium’ met adventsmuziek van Bach en Distler,  opgenomen in Noordbroek

Het concert begint om 15.30u. Het programma vindt u op www.peterwesterbrink.nl onder Noordbroek/next concert.

Gegevens

Datum:
6 oktober 2019
Tijd:
15:30

Locatie