Door de huidige corona crisis in Nederland is onzeker of concerten doorgaan zoals gepland. Sommige gaan zeker niet door op de aangekondigde datum, omdat in ieder geval tot 1 juni grote evenementen niet doorgaan. Sommige zullen wellicht worden verschoven naar later in het jaar. Dringend advies: houd u op de hoogte van de maatregelen en adviezen van de regering in dezen.

Organisatoren zullen ook proberen zoveel mogelijk hun informatie te updaten.

U kunt met dit formulier een concert toevoegen. Pas na accordatie zal deze zichtbaar zijn in de agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lunchpauze concert Johannes Zeinler

3 juli om 12:45 - 13:30

€ 2,50

Het 2de lunchpauze concert wordt gegeven door Johannes Zeinler.

RESERVEREN VERPLICHT

Bestel hier uw tickets

Johannes Zeinler werd geboren in 1993 in Tulln aan de Donau, nabij Wenen. Zijn muzikale carrière begon hij op de plaatselijke muziekschool.
Na het behalen van zijn eerstegraads diploma orgel bij Klaus Kuchling aan de Universiteit van Muziek- en Podiumkunsten in Wenen, vervolgde hij zijn orgelstudie bij Pier Damiano Peretti en studeerde hij piano bij Christiane Karajev en volgde hij daarnaast een opleiding in katholieke kerkmuziek.
Hierna vervolgde hij zijn studie met een jaar in Toulouse, waar hij zich verdiepte op het gebied van het Frans repertoire bij Michel Bouvard, Jan Willem Jansen (orgel) en Yasuko Bouvard (klavecimbel).
Tegenwoordig studeert Johannes Zeinler voor een master in Claviorganum aan de Hamburg University of Music and Drama, waar hij zich in oude muziek bekwaamd bij Wolfgang Zerer (orgel) en Menno van Delft (klavecimbel en klavichord). Als onderdeel van dit traject is er een nauwe samenwerking met het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar hij op het gebied van orgel en improvisatie (Theo Jellema) en klavecimbel (Johan Hofmann) lessen volgt. Talrijke cursussen met verschillende bekende docenten zoals Olivier Latry, Michael Radulescu of Ludger Lohmann ronden zijn muzikale carrière af.
Na meerdere successen bij internationale wedstrijden voor jonge musici, waaronder in Wiesbaden 2012, in Kitzbühel 2012 en in Liechtenstein 2013, won hij zowel de 1e prijs op de gerenommeerde internationale orgelconcours in St. Albans in 2015 alsmede de prestigieuze “Grand Prix de Chartres” in 2018. Zijn drukke concertcarrière bracht hem naar belangrijke locaties in Europa en het buitenland, zoals Kings College Cambridge, Bavokerk Haarlem, Klosterneuburg Abbey, St-Sernin Basilica in Toulouse, Poitiers Cathedral, Ste-Croix Church in Bordeaux, de Philharmonie Essen, het Mariinsky-theater St. Petersburg, de kathedraal Notre Dame de Paris en de Wiener Musikverein.  Naast zijn concertactiviteiten is Johannes Zeinler ook een actief kerkorganist. 

Gegevens

Datum:
3 juli
Tijd:
12:45 - 13:30
Kosten:
€ 2,50
Evenement Categorie:

Locatie

Martinikerk
Martinikerkhof 3,
Groningen, Groningen 9712 JG
+ Google Maps