Door de huidige corona crisis in Nederland is onzeker of concerten doorgaan zoals gepland. Sommige gaan zeker niet door op de aangekondigde datum, omdat in ieder geval tot 1 juni grote evenementen niet doorgaan. Sommige zullen wellicht worden verschoven naar later in het jaar. Dringend advies: houd u op de hoogte van de maatregelen en adviezen van de regering in dezen.

Organisatoren zullen ook proberen zoveel mogelijk hun informatie te updaten.

U kunt met dit formulier een concert toevoegen. Pas na accordatie zal deze zichtbaar zijn in de agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wietse Ouwejan

4 juli om 13:30 - 14:00

Gratis

Organist: Wietse Ouwejan
Toegang gratis, deurcollecte bij de uitgang.

Naar aanleiding aangekondigde versoepeling (met name vanaf 1 juli) hebben de Jozefkerk en de Pelstergasthuiskerk besloten hun Zomer-orgelconcerten in juli en augustus te kunnen laten doorgaan. De concerten zijn afwisselend in de St.-Jozefkathedraal en Pelstergasthuiskerk te Groningen.

De organisatoren zullen praktische protocollen toepassen voor het stroomlijnen van het bezoek bij binnenkomst en uitgang en naar de sanitaire voorzieningen. In de St.-Jozefkathedraal is voldoende ruimte voor 100 bezoekers op anderhalve meter. In de Pelstergasthuiskerk is het noodzakelijk het aantal bezoekers op een maximum van 45 te stellen.

De concerten zijn gratis, maar gezien de corona-maatregelen is reservering vooraf noodzakelijk. Aanmelding op , uiterlijk vrijdag 3 juli vóór 16.00 uur. Lijsten van de concertbezoekers worden enkele weken bewaard voor eventueel corona-gerelateerd onderzoek door de GGD.

De Zomer-orgelconcerten vinden plaats op zaterdagmiddag in juli en augustus; 13.30 – 14.00 uur. Vanaf 13.25 uur wordt een kleine toelichting gegeven op het programma.

Contactpersonen:
Sjoerd Ruisch (organist St.-Jozefkathedraal)
Egbert van der Werff (beheerder Pelstergasthuis)

050 – 3120703
06 -52685294


Wietse Ouwejan

Programma

Felix Mendelssohn-Bartholdy(1809-1847)
Allegro d-moll

Max Reger (1873-1916)
O Gott, du frommer Gott (Op.135a)

Max Reger
Seelenbräutigam(Op.67 no. 35)

Jehan Alain (1911-1940)
Deux danses

Jeanne Demessieux(1921-1968)
Attendedomine(Op. 8 no.3)

Louis Vierne(1870-1937)
Final, uit symfonie nr.1

Wietse Ouwejan (*1999) begon met orgellessen op zijn achtste. Zijn eerste lessen kreeg hij van een kennis. Al jong nam hij les bij Jochem Schuurman, bij wie hij bijna 10 jaar lessen heeft gevolgd.

Sinds 2016 studeert Wietse Ouwejan aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Eerst de vooropleiding, nu de hoofdvakstudie, bij Erwin Wiersinga en Theo Jellema. Als bijvak studeert hij  klavecimbel bij Johan Hofmann.In deze lessen staat vooral de uitvoeringspraktijk centraal. Masterclasses orgel volgde Wietse Ouwejan bij VilleUrponen, Stef Tuinstra, Eric Lebrun, Matteo Imbruno, Wolfgang Zerer en Arvid Gast.

Sinds 2019 volgt hijtevens de opleiding tot orgeladviseur bij de stichting Landelijke Opleiding Tot Orgeladviseur (LOTO). Zijn mentor in deze opleiding is Peter van Dijk.

Wietse Ouwejan is organist van verscheidene kerken in Drachten en omstreken, waaronder de Christelijk Gereformeerde Kerk te Drachten.

 

Gegevens

Datum:
4 juli
Tijd:
13:30 - 14:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

St. Jozefkathedraal
Radesingel 4
Groningen, 9711 EJ
+ Google Maps