Door de huidige corona crisis in Nederland is onzeker of concerten doorgaan zoals gepland. Sommige gaan zeker niet door op de aangekondigde datum, omdat in ieder geval tot 1 juni grote evenementen niet doorgaan. Sommige zullen wellicht worden verschoven naar later in het jaar. Dringend advies: houd u op de hoogte van de maatregelen en adviezen van de regering in dezen.

Organisatoren zullen ook proberen zoveel mogelijk hun informatie te updaten.

U kunt met dit formulier een concert toevoegen. Pas na accordatie zal deze zichtbaar zijn in de agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jaap de Kok

18 juli om 13:30 - 14:00

Gratis

Organist: Jaap de Kok
Toegang gratis, deurcollecte bij de uitgang.

Naar aanleiding aangekondigde versoepeling (met name vanaf 1 juli) hebben de Jozefkerk en de Pelstergasthuiskerk besloten hun Zomer-orgelconcerten in juli en augustus te kunnen laten doorgaan. De concerten zijn afwisselend in de St.-Jozefkathedraal en Pelstergasthuiskerk te Groningen.

De organisatoren zullen praktische protocollen toepassen voor het stroomlijnen van het bezoek bij binnenkomst en uitgang en naar de sanitaire voorzieningen. In de St.-Jozefkathedraal is voldoende ruimte voor 100 bezoekers op anderhalve meter. In de Pelstergasthuiskerk is het noodzakelijk het aantal bezoekers op een maximum van 45 te stellen.

De concerten zijn gratis, maar gezien de corona-maatregelen is reservering vooraf noodzakelijk. Aanmelding op Lijsten van de concertbezoekers worden enkele weken bewaard voor eventueel corona-gerelateerd onderzoek door de GGD.

De Zomer-orgelconcerten vinden plaats op zaterdagmiddag in juli en augustus; 13.30 – 14.00 uur. Vanaf 13.25 uur wordt een kleine toelichting gegeven op het programma.

Contactpersonen:
Sjoerd Ruisch (organist St.-Jozefkathedraal)
Egbert van der Werff (beheerder Pelstergasthuis)

050 – 3120703
06 -52685294


Jaap de Kok (foto Agricola Consort)

Programma

Robert Schumann (1810-1856)
Canon in As-majeur

Jehan Alain (1911-1940)
DeuxièmeFantaisie

Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847)
Sonate VI in d: Vaterunserimhimmelreich
– Andante sostenuto
– Allegro molto
– Fuga
– Finale

Jaap de Kok (*1998) behaalde 3 juli 2020 zijn Bachelor diploma Klassiek Orgel aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, waar hij studeerde bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga. Jaap de Kok heeft masterclasses gevolgd bij Wolfgang Zerer, Paola Crivellaro, VilleUrponen en Christophe Mantoux. Jaap de Kok behaalde in 2017 de derde prijs op het SGO orgelconcours en in 2018 werd hij tijdens dit concours winnaar van het conservatoriumstudenten-klassement.

Sinds september 2017 studeert Jaap ook Koordirectie aan het Prins Claus Conservatorium. Zijn docent is Louis Buskens. Hij kreeg twee jaar bijvak zang van Marcel Reijans. Vanaf september krijgt hij les van Hanneke de Wit, Paul Triepels en David van Laar. In september 2020 begint Jaap met de Bachelor opleiding Klassiek Zang.

Jaap de Kok is dirigent van het in 2017 opgerichte Agricola Consort, dat hij in o.a. dirigeerde tijdens A Festival of Lessons& Carols in de Martinikerk te Groningen en twee cantatediensten in de Grote Kerk te Leeuwarden. Daarnaast is hij sinds mei 2019 dirigent van het Gereformeerd Groninger Mannenkoor. Begin 2020 was hij interim-dirigent van COV Drachten, Concertkoor Gloria Deo.

Gegevens

Datum:
18 juli
Tijd:
13:30 - 14:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

St. Jozefkathedraal
Radesingel 4
Groningen, 9711 EJ
+ Google Maps