Door de huidige corona crisis in Nederland is onzeker of concerten doorgaan zoals gepland. Sommige gaan zeker niet door op de aangekondigde datum, omdat in ieder geval tot 1 juni grote evenementen niet doorgaan. Sommige zullen wellicht worden verschoven naar later in het jaar. Dringend advies: houd u op de hoogte van de maatregelen en adviezen van de regering in dezen.

Organisatoren zullen ook proberen zoveel mogelijk hun informatie te updaten.

U kunt met dit formulier een concert toevoegen. Pas na accordatie zal deze zichtbaar zijn in de agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Sjoerd Ruisch

22 augustus om 13:30 - 14:00

Gratis

Organist: Sjoerd Ruisch
Toegang gratis, deurcollecte bij de uitgang.

Sjoerd Ruisch

Programma

SigfridKarg-Elert (1877 – 1933)
Nundanket alle Gott

Theodore Dubois (1837 – 1924)
Interlude

Jeanne Demessieux (1921 – 1968)
Roratecæli (met Gregoriaans)
DomineJesu (idem)
In Manus tuas (idem)

Philip Glass (*1937)
Mad Rush


Naar aanleiding aangekondigde versoepeling (met name vanaf 1 juli) hebben de Jozefkerk en de Pelstergasthuiskerk besloten hun Zomer-orgelconcerten in juli en augustus te kunnen laten doorgaan. De concerten zijn afwisselend in de St.-Jozefkathedraal en Pelstergasthuiskerk te Groningen.

De organisatoren zullen praktische protocollen toepassen voor het stroomlijnen van het bezoek bij binnenkomst en uitgang en naar de sanitaire voorzieningen. In de St.-Jozefkathedraal is voldoende ruimte voor 100 bezoekers op anderhalve meter. In de Pelstergasthuiskerk is het noodzakelijk het aantal bezoekers op een maximum van 45 te stellen.

De concerten zijn gratis, maar gezien de corona-maatregelen is reservering vooraf noodzakelijk. Aanmelding op . Lijsten van de concertbezoekers worden enkele weken bewaard voor eventueel corona-gerelateerd onderzoek door de GGD.

De Zomer-orgelconcerten vinden plaats op zaterdagmiddag in juli en augustus; 13.30 – 14.00 uur. Vanaf 13.25 uur wordt een kleine toelichting gegeven op het programma.

Contactpersonen:
Sjoerd Ruisch (organist St.-Jozefkathedraal)
Egbert van der Werff (beheerder Pelstergasthuis)

050 – 3120703
06 -52685294

Sjoerd Ruisch (1960) studeerde orgel en koordirectie aan het Prins Claus Conservatorium Groningen. Momenteel is hij als dirigent en titulair-organist verbonden aan de St.-Jozefkathedraal en de St.-Franciscuskerk te Groningen. Naast zijn werkzaamheden in de Katholieke liturgie verzorgt hij  zowel soloconcerten als concerten met medewerking van zangers en instrumentalisten.

Gegevens

Datum:
22 augustus
Tijd:
13:30 - 14:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

St. Jozefkathedraal
Radesingel 4
Groningen, 9711 EJ
+ Google Maps