Door de huidige corona crisis in Nederland is onzeker of concerten doorgaan zoals gepland. Sommige gaan zeker niet door op de aangekondigde datum, omdat in ieder geval tot 1 juni grote evenementen niet doorgaan. Sommige zullen wellicht worden verschoven naar later in het jaar. Dringend advies: houd u op de hoogte van de maatregelen en adviezen van de regering in dezen.

Organisatoren zullen ook proberen zoveel mogelijk hun informatie te updaten.

U kunt met dit formulier een concert toevoegen. Pas na accordatie zal deze zichtbaar zijn in de agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Janny Knol-de Vries

25 juli om 13:30 - 14:00

Gratis

Organist: Janny Knol-de Vries
Toegang gratis, deurcollecte bij de uitgang.

Janny de Vries (foto Anjo de Haan)

Programma

Isfrid Kayser (1712-1771)
Ouverture

Christian Heinrich Rinck (1770-1846)
Flöten-Concert
Allegro maestoso
Adagio
Rondo

 


Naar aanleiding aangekondigde versoepeling (met name vanaf 1 juli) hebben de Jozefkerk en de Pelstergasthuiskerk besloten hun Zomer-orgelconcerten in juli en augustus te kunnen laten doorgaan. De concerten zijn afwisselend in de St.-Jozefkathedraal en Pelstergasthuiskerk te Groningen.

De organisatoren zullen praktische protocollen toepassen voor het stroomlijnen van het bezoek bij binnenkomst en uitgang en naar de sanitaire voorzieningen. In de St.-Jozefkathedraal is voldoende ruimte voor 100 bezoekers op anderhalve meter. In de Pelstergasthuiskerk is het noodzakelijk het aantal bezoekers op een maximum van 45 te stellen.

De concerten zijn gratis, maar gezien de corona-maatregelen is reservering vooraf noodzakelijk. Aanmelding op . Lijsten van de concertbezoekers worden enkele weken bewaard voor eventueel corona-gerelateerd onderzoek door de GGD.

De Zomer-orgelconcerten vinden plaats op zaterdagmiddag in juli en augustus; 13.30 – 14.00 uur. Vanaf 13.25 uur wordt een kleine toelichting gegeven op het programma.

Contactpersonen:
Sjoerd Ruisch (organist St.-Jozefkathedraal)
Egbert van der Werff (beheerder Pelstergasthuis)

050 – 3120703
06 -52685294

 

Janny Knol-de Vries studeerde bij Wim van Beek hoofdvak orgel aan het Conservatorium te Groningen. In 1993 behaalde zij haar Master of Music diploma.

Als organist is zij zowel aan de Wijkgemeente Martinikerk als aan de Doopsgezinde Gemeente Groningen verbonden.

Tevens is zij conservator van het Schnitgerorgel in de Pelstergasthuiskerk in Groningen.

CD-opnamen van haar verschenen onder meer in 1999 en 2013. In 2003 werd een opname van Janny de Vries op het orgel van het Pelstergasthuis opgenomen op de CD ‘Arp Schnitger in Nederland’, waarop alle Schitgerorgels in Nederland te horen zijn.

Medio 2017 volgde een veelzijdig eigen YouTube kanaal met vele live opnamen van haar orgelspel.

Gegevens

Datum:
25 juli
Tijd:
13:30 - 14:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Pelstergasthuiskerk
Pelsterstraat 43
Groningen, 9711 KJ
+ Google Maps