Door de huidige corona crisis in Nederland is onzeker of concerten doorgaan zoals gepland. Sommige gaan zeker niet door op de aangekondigde datum, omdat in ieder geval tot 1 juni grote evenementen niet doorgaan. Sommige zullen wellicht worden verschoven naar later in het jaar. Dringend advies: houd u op de hoogte van de maatregelen en adviezen van de regering in dezen.

Organisatoren zullen ook proberen zoveel mogelijk hun informatie te updaten.

U kunt met dit formulier een concert toevoegen. Pas na accordatie zal deze zichtbaar zijn in de agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Robert Koolstra

8 augustus 2020 om 13:30 - 14:00

Gratis

Organist: Robert Koolstra
Toegang gratis, deurcollecte bij de uitgang.

Twee Schnitgerorgels in Groningen zijn op één middag na elkaar te beluisteren.
De kerken waarin de orgels zich bevinden, liggen op steenworp afstand van elkaar in twee parallel gelegen straten in de binnenstad: Pelsterstraat en Haddingestraat.
Om 13.30 uur geeft Robert Koolstra een concert van een half uur op het Schnitgerorgel (1712) in de Pelstergasthuiskerk (Pelsterstraat 39).  Zie programma hieronder. En om 14.30 uur geeft Bernhardt Edskes een orgelpresentatie op het nieuwe barokorgel (2017) in de Lutherse Kerk (Haddingestraat 23).

Robert Koolstra

Programma

Georg Friedrich Händel (1685-1759)
Orgelconcert in Bes gr. (HWV 290)
I. A tempo ordinario e staccato
II. Allegro
II. Adagio e staccato
IV. Allegro ma non presto

Jan Pietersz. Sweelinck (1562-1621)
Onder een Linde groen

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Ich rufzudir,Herr Jesu Christ (BWV 639)
Wennwir in höchstenNöten sein (BWV 641)
In diristFreude(BWV 619)
LiebsterJesu, wirsind hier (BWV 731)

Georg Friedrich Händel
Orgelconcert in F gr. (De Koekoek en de Nachtegaal HWV 295)
II. Allegro


Naar aanleiding aangekondigde versoepeling (met name vanaf 1 juli) hebben de Jozefkerk en de Pelstergasthuiskerk besloten hun Zomer-orgelconcerten in juli en augustus te kunnen laten doorgaan. De concerten zijn afwisselend in de St.-Jozefkathedraal en Pelstergasthuiskerk te Groningen.

De organisatoren zullen praktische protocollen toepassen voor het stroomlijnen van het bezoek bij binnenkomst en uitgang en naar de sanitaire voorzieningen. In de St.-Jozefkathedraal is voldoende ruimte voor 100 bezoekers op anderhalve meter. In de Pelstergasthuiskerk is het noodzakelijk het aantal bezoekers op een maximum van 45 te stellen.

De concerten zijn gratis, maar gezien de corona-maatregelen is reservering vooraf noodzakelijk. Aanmelding op . Lijsten van de concertbezoekers worden enkele weken bewaard voor eventueel corona-gerelateerd onderzoek door de GGD.

De Zomer-orgelconcerten vinden plaats op zaterdagmiddag in juli en augustus; 13.30 – 14.00 uur. Vanaf 13.25 uur wordt een kleine toelichting gegeven op het programma.

Contactpersonen:
Sjoerd Ruisch (organist St.-Jozefkathedraal)
Egbert van der Werff (beheerder Pelstergasthuis)

050 – 3120703
06 -52685294

Robert Koolstra (1979) specialiseerde zich in oude muziek aan de Guildhall School of Music and Drama in London waar hij zijn diploma in Music Performance behaalde. Hij is als solist regelmatig te horen op orgel en klavecimbel en speelt continuo in diverse ensembles. Hij verleende medewerking aan verschillende tv- en radio- en cd opnames en werkte o.a. met musici als Ton Koopman, Jos van Veldhoven, Rachel Podger. Als artistiek adviseur en continuospeler is Robert Koolstra verbonden aan het koor en barokorkest van het Luthers Bach Ensemble. In 2008-2009 was hij hoofdvakdocent en hoofd van de afdeling klassiek aan het conservatorium in Chennai (India) op uitnodiging van dubbele oscarwinnaar A.R. Rahman. Daarna werkte Robert Koolstra als kamermusicus en docent in Montreal (Canada). In 2017 maakte hij een nieuwe reconstructie van de Markus-Passion van Bach, deze wordt inmiddels wereldwijd uitgevoerd. In 2019 heeft hij de Stichting MeerBach opgericht.Deze stichting zet zich in het klavecimbel te promoten.

Gegevens

Datum:
8 augustus 2020
Tijd:
13:30 - 14:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Pelstergasthuiskerk
Pelsterstraat 43
Groningen, 9711 KJ
+ Google Maps