Door de huidige corona crisis in Nederland is onzeker of concerten doorgaan zoals gepland. Sommige gaan zeker niet door op de aangekondigde datum, omdat in ieder geval tot 1 juni grote evenementen niet doorgaan. Sommige zullen wellicht worden verschoven naar later in het jaar. Dringend advies: houd u op de hoogte van de maatregelen en adviezen van de regering in dezen.

Organisatoren zullen ook proberen zoveel mogelijk hun informatie te updaten.

U kunt met dit formulier een concert toevoegen. Pas na accordatie zal deze zichtbaar zijn in de agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lukas Jan Schoonbeek

29 augustus om 13:30 - 14:00

Gratis

Organist: Lukas Jan Schoonbeek
Toegang gratis, deurcollecte bij de uitgang.

Lukas Jan Schoonbeek

Programma

Hugo Distler (1908-1942)
Sonatine 1 – 4 (uit: Dreissig Spielstücke für die Kleinorgel)

Johann Kaspar Kerll (1627-1693)
Passacaglia in d

Peter Planyavsky (*1947)
Partita sopra Cantio Oenipontana

Georg Böhm (1661-1733)
Preludium, fuga en postludium in g


Naar aanleiding aangekondigde versoepeling (met name vanaf 1 juli) hebben de Jozefkerk en de Pelstergasthuiskerk besloten hun Zomer-orgelconcerten in juli en augustus te kunnen laten doorgaan. De concerten zijn afwisselend in de St.-Jozefkathedraal en Pelstergasthuiskerk te Groningen.

De organisatoren zullen praktische protocollen toepassen voor het stroomlijnen van het bezoek bij binnenkomst en uitgang en naar de sanitaire voorzieningen. In de St.-Jozefkathedraal is voldoende ruimte voor 100 bezoekers op anderhalve meter. In de Pelstergasthuiskerk is het noodzakelijk het aantal bezoekers op een maximum van 45 te stellen.

De concerten zijn gratis, maar gezien de corona-maatregelen is reservering vooraf noodzakelijk. Aanmelding op . Lijsten van de concertbezoekers worden enkele weken bewaard voor eventueel corona-gerelateerd onderzoek door de GGD.

De Zomer-orgelconcerten vinden plaats op zaterdagmiddag in juli en augustus; 13.30 – 14.00 uur. Vanaf 13.25 uur wordt een kleine toelichting gegeven op het programma.

Contactpersonen:
Sjoerd Ruisch (organist St.-Jozefkathedraal)
Egbert van der Werff (beheerder Pelstergasthuis)

050 – 3120703
06 -52685294

Lukas Jan Schoonbeek (*1980) studeert orgel aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In 2010 sloot hij daar zijn Bachelorstudie af. Zijn hoofdvakdocent was Theo Jellema. Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij o.a. Wolfgang Zerer, Edoardo Bellotti en Paolo Crivellaro. Hij behaalde eerste prijzen op verschillende concoursen, waaronder een eerste prijs op het internationale Andriessen/De Klerk concours (2010).

Als organist is Lukas Jan verbonden aan de Columnakerk te Groningen, alwaar hij het uit Leicester overgeplaatste Porritt-orgel (1890) bespeelt. In 2018 is hij begonnen met de Master Klassieke Muziek aan het Prins Claus Conservatorium bij Erwin Wiersinga en Theo Jellema.

Gegevens

Datum:
29 augustus
Tijd:
13:30 - 14:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Pelstergasthuiskerk
Pelsterstraat 43
Groningen, 9711 KJ
+ Google Maps