Door de huidige corona crisis in Nederland is onzeker of concerten doorgaan zoals gepland. Sommige gaan zeker niet door op de aangekondigde datum, omdat in ieder geval tot 1 juni grote evenementen niet doorgaan. Sommige zullen wellicht worden verschoven naar later in het jaar. Dringend advies: houd u op de hoogte van de maatregelen en adviezen van de regering in dezen.

Organisatoren zullen ook proberen zoveel mogelijk hun informatie te updaten.

U kunt met dit formulier een concert toevoegen. Pas na accordatie zal deze zichtbaar zijn in de agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cantatedienst in de Nieuwe Kerk

6 oktober 2019 om 17:00

Het Cantate Consort, solisten en barokorkest o.l.v. Jelte Hulzebos geeft een uitvoering van de prachtige cantate „Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ“ , BWV 177, van Johann Sebastian Bach.
De solisten zijn Marian van der Heide (sopraan), Anneloes Volmer (alt) en Mattijs Hoogendijk (tenor).

‘Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ’ is een koraalcantate en in dit geval is dat zeer strikt genomen want alle teksten van de vijf coupletten zijn getoonzet. Het moet voor Bach een uitdaging zijn geweest om de uit negen regels bestaande ritmische structuur van de tekst naar zijn hand te zetten. Hij laat dan ook geen middel onbenut om de tekst muzikaal te kleuren; zo horen we bijzondere klankcombinaties in de tenor-aria waarin de viool en de fagot soleren, of in de sopraan-aria waar de hobo da caccia de hoofdrol speelt. Dansante ritmiek en drama wanneer de tekst er om vraagt. Hoogtepunt is het magistrale openingskoor waar de sopranen de koraalmelodie zingen en de instrumenten en zangstemmen in een vlechtwerk daar omheen buitelen. Bach op zijn best.

Voorganger: ds.Marga Baas
Organist: Stef Tuinstra

Plaats: Nieuwe Kerk Groningen.
Tijd: 17.00 uur
Toegang gratis, collecte bij de uitgang.
www.cantatediensten.nl

Gegevens

Datum:
6 oktober 2019
Tijd:
17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerkhof 1
Groningen, 9712 PT Nederland
+ Google Maps