Door de huidige corona crisis in Nederland is onzeker of concerten doorgaan zoals gepland. Sommige gaan zeker niet door op de aangekondigde datum, omdat in ieder geval tot 1 juni grote evenementen niet doorgaan. Sommige zullen wellicht worden verschoven naar later in het jaar. Dringend advies: houd u op de hoogte van de maatregelen en adviezen van de regering in dezen.

Organisatoren zullen ook proberen zoveel mogelijk hun informatie te updaten.

U kunt met dit formulier een concert toevoegen. Pas na accordatie zal deze zichtbaar zijn in de agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cantatedienst in de Nieuwe Kerk

3 november 2019 om 17:00

In deze tijd van Allerzielen kunt u luisteren naar “Ein deutsches Requiem“ van Johannes Brahms. Het stuk is bekend en geliefd, het eindigde dit jaar op plek 14 van de Hart en Ziel lijst van Radio 4! De uitvoerenden zijn het Cantate Consort, Tanja Obalski (sopraan), Nanco de Vries (bariton) en het Grieg Pianoduo Elles van der Heiden en Siebert Nix, alles onder de leiding van Jelte Hulzebos.

Ein Deutsches Requiem is een van de meest belangrijke werken van Johannes Brahms. Het is een omvangrijk, zevendelig werk en in meerdere opzichten is dit requiem anders dan de mis voor de overledene zoals deze in de Katholieke traditie gebruikelijk is. Brahms schreef het Deutsches Requiem niet voor liturgisch gebruik met een bede voor het zieleheil van de overledene, maar als troostmuziek voor allen die geliefden te betreuren hebben en bezorgd zijn om de eindigheid van hun eigen bestaan.
Zo selecteerde Brahms verschillende Bijbelteksten om de compositie vorm te geven.
Hij schreef het werk in 1868 voor koor, solisten (sopraan en bariton) en orkest. Een jaar later maakte hij de versie voor vierhandig piano die wij zullen uitvoeren.

Voorganger: ds. Ruth Peetoom
Organist: Stef Tuinstra

Plaats: Nieuwe Kerk Groningen.
Tijd: 17.00 uur
Toegang gratis, collecte bij de uitgang.
www.cantatediensten.nl

Gegevens

Datum:
3 november 2019
Tijd:
17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerkhof 1
Groningen, 9712 PT Nederland
+ Google Maps