Laden Evenementen

« Alle concerten

  • Dit event is voorbij.

Bach in de Martinikerk ‘Grote en kleine Bach’

30 november 2019 om 20:00

€10

Bach in de Martinikerk ‘Grote en kleine Bach’

Voor de eerste keer zal er in wintertijd een Bachorgelconcert met sfeervolle verlichting door de nieuwe kroonluchters in de Martinikerk in Groningen plaatsvinden. Titulair-organist Leo van Doeselaar zal het 14e concert geven in de serie van 25 concerten, waarin hij samen met titulair collega Erwin Wiersinga álle orgelwerken van Johann Sebastian Bach in de Martinikerk ten gehore zal brengen.

Op zaterdagavond 30 november om 20 uur zal Leo van Doeselaar een programma spelen onder de titel ‘Grote en kleine Bach’. Het woord klein slaat zeker ook op de enkele korte koraalbewerkingen van de puber Bach (15, 16 jaar jong!) die dan te horen zullen zijn, maar nog meer op vier van de zg. ‘8 kleintjes’. Deze verzameling van 8 korte preludes en fuga’s die tot voor 30 jaar terug aan Johann Sebastian Bach werd toegeschreven is gesneden koek voor alle amateurorganisten en ook beginnende professionele organisten. Ze zijn zeer populair en worden zo goed als nooit geprogrammeerd op orgelconcerten op representatieve orgels. Hoewel bijna zeker niet door Bach geschreven, bezitten ze zo veel bekendheid als werkjes van de grote meester dat ze nu eens een keer aan bod komen bij een ‘echt’ concert.

Van de ‘grote’ Bach worden de 3e Sonate in d, Schmücke dich o liebe Seele en de Toccata in C gespeeld.

‘Waarin een klein componist groot kan zijn’ wordt op 30 november in de Martinikerk: waarin een groot componist zich ook klein kan maken…..

Voorafgaand aan dit concert speelt stadsbeiaardier Auke de Boer bijpassende muziek van Bach op het carillon van de Martinitoren.

voor meer informatie over dit concert, klik hier. Een prima luisterplek is op het Martinikerkhof bij het Prinsenhof.

Entree € 10,- inclusief een gratis glas wijn of jus d’orange na afloop

Gegevens

Datum:
30 november 2019
Tijd:
20:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Locatie

Martinikerk
Martinikerkhof 3,
Groningen, Groningen 9712 JG
+ Google Maps