Laden Evenementen

« Alle concerten

  • Dit event is voorbij.

Avondtmusysck Henk de Vries

17 juli 2019om 20:00

€10,00

Avondtmusyck concert Henk de Vries

Programma:

1 Toccata Prima Sonata IX in g Giovanni Battista Pescetti
Allegro / Spiritoso (1704-1766)
2 Praeludium d moll Dieterich Buxtehude
BuxWV 140 (1637-1707)
3 Magnificat primi Toni Jakob Praetorius
2 versus (1586-1651)
4 Premiér Fantaisie Jehan Alain
(1911-1940)
5 Petite Pièce
6 Deuxième Fantaisie
7 Vater Unser Bert Matter
(*1937)
8 Chant Donné Maurice Duruflé
(1902-1986)
9 Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen Franz Liszt
(1811-1886)

 

De woensdagavondconcerten beginnen om 20.00 uur. Een half uur voor aanvang gaan de deuren open. De entreeprijzen zijn: €10, €8 en €5, inclusief een drankje na afloop van het concert. Na het slotakkoord van het concert is er de gelegenheid om met elkaar in aanwezigheid van de concertgever na te praten en te genieten van de prachtige entourage en atmosfeer van de Martinikerk in Groningen. Wees van harte welkom!

Zie ook de website: www.avondmuziek.nl
Facebook: avondtmusyck martinikerk groningen
Instagram: avondmuziek

 

Henk de Vries speelt al orgel vanaf zijn 7de levensjaar en houdt ervan om mensen van muziek te laten genieten. Hij ziet muziek als een wereldwijde taal, een bijzonderheid die mensen uit verschillende culturen en tradities met elkaar kan laten verbinden.

Henk is met zeer goed gevolg als Master of Music afgestudeerd aan de conservatoria van Den Haag, Groningen en Hamburg voor de hoofdvakken Orgel en Kerkmuziek. Hij studeerde hiernaast de bijvakken piano, hedendaagse improvisatie, clavecimbel, continuospel en koordirectie. Hij is sindsdien internationaal werkzaam als concertorganist (o.a. Duitsland, Spanje, Italië, België, Hongarije & USA) en doceert tijdens masterclasses, en is eveneens een gevraagd jurylid tijdens nationale en internationale orgelconcoursen en festivals.

Hij studeerde Cum Laude af aan de Landelijke Opleiding Tot Orgeladviseur (LOTO) en is momenteel lid van de examencommissie. Hij is eveneens lid van het College van Orgeladviseurs in Nederland (CvON) en werkzaam voor de Commissie OrgelZaken (COZ) binnen de PKN. Henk is sinds 2014, samen met Peter Van Dijk uit Utrecht, benoemd als orgeladviseur van de Martinikerk in Groningen en als zodanig verantwoordelijk voor de conditie van de twee historische orgels.

Henk voerde in 2015 en 2017 in de provincie Groningen de integrale versie uit van La Nativité du Seigneur van Olivier Messiaen, een bijzonderheid voor deze Barok georiënteerde provincie. Hij heeft niet alleen een liefde voor Franse (orgel)muziek, ook de Duitse Barok en Romantiek worden door Henk vaak geprogrammeerd. Als (cantor)organist is hij niet alleen verbonden aan de Petruskerk te Zuidbroek en de Jacobuskerk te Zeerijp, ook is hij sinds 2016 benoemd als organist tijdens de Martinidiensten van het Groninger Studentenplatform voor levensbeschouwing. Als dirigent en artistiek leider is Henk werkzaam voor de Dutch Choral Singers, een vocaal ensemble dat zich met name toelegt op Anglicaanse kerkmuziek. Zo heeft het koor zich in januari van dit jaar mogen presenteren in Westminster Abbey én St. Paul’s Cathedral in Londen.

Gegevens

Datum:
17 juli 2019
Tijd:
20:00
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:

Locatie

Martinikerk
Martinikerkhof 3,
Groningen, Groningen 9712 JG
+ Google Maps