Door de huidige corona crisis in Nederland is onzeker of concerten doorgaan zoals gepland. Sommige gaan zeker niet door op de aangekondigde datum, omdat in ieder geval tot 1 juni grote evenementen niet doorgaan. Sommige zullen wellicht worden verschoven naar later in het jaar. Dringend advies: houd u op de hoogte van de maatregelen en adviezen van de regering in dezen.

Organisatoren zullen ook proberen zoveel mogelijk hun informatie te updaten.

U kunt met dit formulier een concert toevoegen. Pas na accordatie zal deze zichtbaar zijn in de agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Avondtmusysck Peter van der Zwaag

3 juli 2019 om 20:00

€10,00

Avondtmusyck concert Peter van der Zwaag

Programma:

1 Ricercare (a1) Jan Pieterszoon Sweelinck
SWV 280 (1562-±1621)
2 Partita ‘Christe qui lux es et dies’ Johan Beeftink
a) Cantus (*1941)
b) Ricercare
c) Labyrinth
d) Toccata
e) Ostinato
f) Cantus plenus
3 Ricercare Albert de Klerk
Hommage à Sweelinck (1917-1998)
4 Nun freut euch, lieben Christen g’mein Dieterich Buxtehude
BuxWV 210 (1637-1707)
5 Partita ‘O grote Christus, eeuwig licht’ Jan Welmers
(*1937)
6 Praeludium et Fuga C dur Johann Sebastian Bach
BWV 545 (1685-1750)

 

De woensdagavondconcerten beginnen om 20.00 uur. Een half uur voor aanvang gaan de deuren open. De entreeprijzen zijn: €10, €8 en €5, inclusief een drankje na afloop van het concert. Na het slotakkoord van het concert is er de gelegenheid om met elkaar in aanwezigheid van de concertgever na te praten en te genieten van de prachtige entourage en atmosfeer van de Martinikerk in Groningen. Wees van harte welkom!

Zie ook de website: www.avondmuziek.nl
Facebook: avondtmusyck martinikerk groningen
Instagram: avondmuziek

 

Peter van der Zwaag (*1986) studeerde orgel bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en behaalde in 2015 zijn diploma Master of Music. Daarnaast studeerde hij bijvak klavecimbel bij Johan Hofmann. Hij won diverse prijzen op verschillende concoursen, waaronder de eerste prijs op het 6e Internationale Orgelconcours Jan Pieterszoon Sweelinck (2017) en de tweede prijs op het Concours International Pierre de Manchicourt (2018). Hij volgde masterclasses bij o.a. Luigi Ferdinando Tagliavini, Lorenzo Ghielmi, Wolfgang Zerer, Eric Lebrun, Guy Bovet en Ben van Oosten.

Peter heeft een breed repertoire, met een bijzondere interesse voor 16e- en 17e-eeuwse muziek. Als organist is hij verbonden aan de Kurioskerk (PKN) te Leeuwarden. Hij is bestuurslid van de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici (KVOK), artistiek adviseur van de stichting ‘Organum Frisicum’ en hoofdredacteur van de ‘Friese Orgelkrant’. Daarnaast is Peter eigenaar van de muziekhandel en -uitgeverij ‘Boeijenga Music’ te Leeuwarden. Aan de Rijksuniversiteit te Groningen heeft hij tevens een studie Rechtsgeleerdheid gevolgd.

 

 

 

Gegevens

Datum:
3 juli 2019
Tijd:
20:00
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:

Locatie

Martinikerk
Martinikerkhof 3,
Groningen, Groningen 9712 JG
+ Google Maps