Door de huidige corona crisis in Nederland is onzeker of concerten doorgaan zoals gepland. Sommige gaan zeker niet door op de aangekondigde datum, omdat in ieder geval tot 1 juni grote evenementen niet doorgaan. Sommige zullen wellicht worden verschoven naar later in het jaar. Dringend advies: houd u op de hoogte van de maatregelen en adviezen van de regering in dezen.

Organisatoren zullen ook proberen zoveel mogelijk hun informatie te updaten.

U kunt met dit formulier een concert toevoegen. Pas na accordatie zal deze zichtbaar zijn in de agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Avondtmusyck concert Eeuwe Zijlstra

17 juni om 20:00

€10,

— DIT CONCERT KOMT TE VERVALLEN —

 

 

 

Het eerste concert in de jaarlijkse zomeravondserie van de Stichting Avondtmusyck Martinikerk Groningen wordt gegeven door Eeuwe ZIjlstra.

Entree € 10,- (studenten € 8,- en onder de 17 jaar € 5,- tot 12 jaar gratis)
Kaarten te verkrijgen bij de ingang van de kerk, de deur is open om 19.30 uur.

Eeuwe Zijlstra heeft de opleidingen docerend musicus orgel (bachelor), uitvoerend musicus orgel (master) en kerkmuziek en koordirectie voltooid aan de conservatoria van Groningen, Alkmaar en Leeuwarden. Hij kreeg les van onder andere Jos van der Kooy, Wim van Beek en Rein Ferwerda. Daarnaast volgde hij vele masterclasses, waaronder bij Hans Haselböck en Anders Bondeman.
Eeuwe is organist in onder meer de Grote Kerk in Harlingen, waar hij het Hinszorgel bespeelt, en in de Doopsgezinde kerk in Groningen. Ook is hij als organist werkzaam voor het Groninger Studenten Pastoraat in Martinikerk.
Eeuwe verzorgt regelmatig concerten op het orgel in Krewerd dat wereldwijd gezien tot de zeer weinige nog bespeelbare orgels uit de late Middeleeuwen behoort. Ook is hij de vaste bespeler van het enige concertorgel in Noord-Nederland: het orgel in de grote zaal van het cultuurcentrum De Oosterpoort in Groningen.
Daarnaast heeft Eeuwe opgetreden in onder meer Tromsø, Norwich, Siberië en de Nederlandse Antillen. Ook is hij adviseur voor het orgelbeleid binnen de gemeente Groningen en als adviseur klassieke muziek verbonden aan de Kunstraad Groningen.

Gegevens

Datum:
17 juni
Tijd:
20:00
Kosten:
€10,
Evenement Categorie:

Locatie

Martinikerk
Martinikerkhof 3,
Groningen, Groningen 9712 JG
+ Google Maps